Press

Persbericht

Nieuw in Antwerpen

Calzoleria Vito Antivigilia: handgemaakte schoenen op maat

 Antwerpen, 6 januari 2014 

 De van origine Siciliaanse schoendesigner en –maker Vito Antivigilia opent deze week de allereerste ‘calzoleria’ in Antwerpen, een atelier waar hij schoenen ontwerpt en van leest tot zool met de hand maakt.  

 ‘Mijn artistieke visie is heel eenvoudig: kwaliteitsvolle schoenen-op-maat maken, één paar per keer.’

Je stapt dus na een eerste bezoek niet zomaar met een paar schoenen naar buiten. Na het opmeten van je voeten, praat je bij een echte Italiaanse espresso je wensen met betrekking tot model en ontwerp door met Vito. De ontwerper houdt uiteraard de trends in schoendesign in de gaten, maar wil toch liefst van al samen op zoek gaan naar een individuele stijl die perfect bij je past. Het is immers de bedoeling dat je deze schoenen voor de rest van je leven draagt.

Tijdens de weken die volgen, worden de schoenen gemaakt, met de beste ledersoorten en eeuwenoude technieken. Daarbij wordt geen enkele machine gebruikt. Het hele proces telt meer dan 250 verschillende stappen, maar het resultaat is subliem: een uniek paar schoenen waarbij elk detail met zorg werd gecreëerd. Schoenen die letterlijk als gegoten zitten en die naarmate ze meer gedragen zijn alleen maar mooier worden. 

‘Het intense proces van het schoenen maken, is nu al een paar jaar mijn passie. En vandaag ben ik blij om het eindelijk te kunnen delen met mijn klanten, en hen zo kennis te laten maken met één van de mooiste ambachten ter wereld.’

Vito’s missie: superieur vakmanschap is mijn persoonlijk handelsmerk, superieure service is de belofte aan mijn klanten.

Je kunt bij Calzoleria Vito Antivigilia ook terecht voor schoenherstellingen en –kleuringen.

Download hier het volledige bericht in pdf.